NOVINKY V POBYTECH CIZINCŮ

• Změny, které přinesla novela cizineckého zákona od 15.8.2017

• Bezvízový styk s Ukrajinou

Od neděle 11. června 2017 bude zaveden bezvízový styk pro ukrajinské občany cestující do členských zemí EU (kromě Spojeného království Velké Británie a Severního Irska), Norska, Švýcarska, Lichtenštejnska a na Island. Vízová povinnost bude zrušena jen v rámci krátkodobých pobytů za účelem jiným než výdělečným a jen pro držitele biometrických pasů.

Více informací a leták zde: http://www.mvcr.cz/clanek/bezvizovy-styk-s-ukrajinou.aspx

Informace pro cizince – povinnosti při pobytu v České republice

Vaše povinnosti po vstupu (příp. již před samotným vstupem) do České republiky a při pobytu zde závisí na Vaši zemi původu. Odlišná situace je zejména u občanů ze zemí Evropské unie a jejich rodinných příslušníků a u občanů třetích zemí (země mimo EU).

Občan EU je občan Belgie, Bulharska, České republiky, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Chorvatska, Irska, Itálie, Lucemburska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Německa, Nizozemska, Portugalska, Polska, Rakouska, Rumunska, Řecka, Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, Slovenska, Slovinska, Španělska a Švédska. Obdobná práva a povinnosti mají též občané Islandu, Lichtenštejnska, Norska a Švýcarska.

Občané EU a jejich rodinní příslušníci

Občané třetích zemí

Otázky a odpovědi

Pod předchozími odkazy naleznete pouze základní informace týkající se příjezdu do ČR a možností pobytu v republice. Podrobnější informace můžete nalézt na stránkách Ministerstva vnitra nebo v následujících brožurách:

Váš život v ČR - Informace o pobytu pro občany EU a jejich rodinné příslušníky

Váš život v ČR - Informační publikace pro cizince ze zemí mimo EU

Pokud potřebujete poradit s vaší konkrétní situací, neznáte svá práva či povinnosti, kontaktujte nás.

Hledáme ředitele/ku Oblastní charity Pelhřimov

Ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Pozvání do ZOO Hluboká nad Vltavou

Letáček - výlet do ZOO Hluboká

V pátek 29. dubna srdečně zveme děti cizinců a jejich rodiče na výlet do ZOO Hluboká. Více informací v tomto článku.

Poradna Magdala informuje o obchodu s lidmi

Obchod s lidmi – jeden z nevýnosnějších nelegálních obchodů světa. Zisky dosahují stovek miliard dolarů. Náklady jsou však nevyčíslitelné: zničené osudy milionů mužů, žen a dětí po celém světě. Téma se týká i České republiky. Shlédněte krátké video.

Vánoční besídka pro děti cizinců

V pátek 4. 12. 2015 zveme do Budějovic děti cizinců, jejich kamarády a rodiče dětí. Od 16 hodin je na programu zdobení perníčků, výroba vánočních ozdob, vánoční hudba a mnoho dalšího. Další informace v tomto článku.

Pozvání pro cizince a veřejnost na výlet 11. 7. na vrch Kluk (Českobudějovicko)

Leták na Výlet na Kluka

V sobotu 11. 7. 2015 se můžete připojit ke skupině cizinců, kteří dlouhodobě žijí v České republice a spolu s nimi se zúčastnit Výletu na Kluka, sedmý nejvyšší vrchol okresu České Budějovice. Více informací v tomto článku.