NOVINKY V POBYTECH CIZINCŮ

• Změny, které přinesla novela cizineckého zákona od 15.8.2017

• Bezvízový styk s Ukrajinou

Od neděle 11. června 2017 bude zaveden bezvízový styk pro ukrajinské občany cestující do členských zemí EU (kromě Spojeného království Velké Británie a Severního Irska), Norska, Švýcarska, Lichtenštejnska a na Island. Vízová povinnost bude zrušena jen v rámci krátkodobých pobytů za účelem jiným než výdělečným a jen pro držitele biometrických pasů.

Více informací a leták zde: http://www.mvcr.cz/clanek/bezvizovy-styk-s-ukrajinou.aspx

Informace pro cizince – povinnosti při pobytu v České republice

Vaše povinnosti po vstupu (příp. již před samotným vstupem) do České republiky a při pobytu zde závisí na Vaši zemi původu. Odlišná situace je zejména u občanů ze zemí Evropské unie a jejich rodinných příslušníků a u občanů třetích zemí (země mimo EU).

Občan EU je občan Belgie, Bulharska, České republiky, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Chorvatska, Irska, Itálie, Lucemburska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Německa, Nizozemska, Portugalska, Polska, Rakouska, Rumunska, Řecka, Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, Slovenska, Slovinska, Španělska a Švédska. Obdobná práva a povinnosti mají též občané Islandu, Lichtenštejnska, Norska a Švýcarska.

Občané EU a jejich rodinní příslušníci

Občané třetích zemí

Otázky a odpovědi

Pod předchozími odkazy naleznete pouze základní informace týkající se příjezdu do ČR a možností pobytu v republice. Podrobnější informace můžete nalézt na stránkách Ministerstva vnitra nebo v následujících brožurách:

Váš život v ČR - Informace o pobytu pro občany EU a jejich rodinné příslušníky

Váš život v ČR - Informační publikace pro cizince ze zemí mimo EU

Pokud potřebujete poradit s vaší konkrétní situací, neznáte svá práva či povinnosti, kontaktujte nás.

Nefunkční telefon - pevná linka

Vážení klienti,
omlouváme se, ale z důvodu stěhování nebude do 30. 1. 2018 v provozu pevná linka.
Volejte prosím pouze na mobil: 734 435 344. Děkuji.

Dear clients,
sorry, the fixed line will not be operational until 30 January 2018.
Call the mobile line: 734 435 344. Thank you.

Уважаемые клиенты,
Из-за переезда, к  сожалению пока мы не можем пользоваться офисным стационарным телефоном.
Поэтому, пожалуйста звоните на офисный мобильный телефон: 734 435 344
Спасибо.

Nová adresa Poradny pro cizince a migranty

Vážení klienti, od 24. 11. 2017 je Poradna pro cizince a migranty přestěhována do vedlejší budovy na adresu: Kanovnická 18, 1. patro.

Dear clients, Counseling center for foreigners and migrants has moved to a new address: Kanovnická 18, 1st floor. It is next house. It is from 24. 11. 2017.

Уважаемые клиенты, Консультационный центр для иностранцев и мигрантов был переселeн  с 24 ноября 2017 в соседнее здание по адресу:  Kanovnická 18, 1-й этаж.

Sehr geehrte Klienten, seit dem 24. November 2017 ist die Beratungsstelle für Ausländer und Migranten in das Nebengebäude unter der Adresse : Kanovnická 18, 1. Stock umgezogen.

Přestěhování poraden charity

V pátek 24. 11. 2017 se stěhují dvě poradny: Poradna pro cizince a migranty a Intervenční cetrum, nyní budou obě v domě na adrese Kanovnická 18, České Budějovice, 1. patro.

Od 1. 1. 2018 bude také změna sídla Diecézní charity České Budějovice - Kanovnická 18, České Budějovice.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Pozvání do ZOO Hluboká nad Vltavou

Letáček - výlet do ZOO Hluboká

V pátek 29. dubna srdečně zveme děti cizinců a jejich rodiče na výlet do ZOO Hluboká. Více informací v tomto článku.

Poradna Magdala informuje o obchodu s lidmi

Obchod s lidmi – jeden z nevýnosnějších nelegálních obchodů světa. Zisky dosahují stovek miliard dolarů. Náklady jsou však nevyčíslitelné: zničené osudy milionů mužů, žen a dětí po celém světě. Téma se týká i České republiky. Shlédněte krátké video.

Vánoční besídka pro děti cizinců

V pátek 4. 12. 2015 zveme do Budějovic děti cizinců, jejich kamarády a rodiče dětí. Od 16 hodin je na programu zdobení perníčků, výroba vánočních ozdob, vánoční hudba a mnoho dalšího. Další informace v tomto článku.

Pozvání pro cizince a veřejnost na výlet 11. 7. na vrch Kluk (Českobudějovicko)

Leták na Výlet na Kluka

V sobotu 11. 7. 2015 se můžete připojit ke skupině cizinců, kteří dlouhodobě žijí v České republice a spolu s nimi se zúčastnit Výletu na Kluka, sedmý nejvyšší vrchol okresu České Budějovice. Více informací v tomto článku.