Poradna pro cizince a migranty poskytuje zaregistrované sociální služby, a to odborné sociální poradenství podle §37 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Sociální poradenství je poskytováno ambulantně, v konzultačních místnostech poradny v Kanovnické 16, 37001 České Budějovice, či dle potřeby v terénu (úřady, zdravotní pojišťovny, cizinecká policie, Oddělení azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra atd.).

Poradna pro cizince a migranty nabízí své služby nejen cizím státním příslušníkům, ale i českým občanům, kteří mají vazbu na cizince a nachází se v nepříznivé životní situaci, a cítí, že potřebují radu, pomoc či podporu.

Související informace:

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Omezení provozu Poradny ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne

Ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne bude Poradna pro cizince a migranty uzavřena z důvodu účasti pracovnic na supervizi. Děkujeme Vám za pochopení.

Pozvánka na Vánoční besídku

Srdečně zveme děti současných i bývalých klientů českobudějovické Poradny pro cizince a migranty, jejich kamarády a rodiče na Vánoční besídku. Koná se ve čtvrtek 8. prosince 2016 v 16 hodin. Více informací v tomto článku.

Praxe ve zdravotním pojištění cizinců a migrantů

„Aby si mohli vzít cizinci z Ukrajiny, kteří trvale žijí a pracují v České republice, k sobě své stárnoucí rodiče, musí zaplatit 30 tis. Kč a více za roční příspěvek české zdravotní pojišťovně ročně,“ uvádí Iveta Mikulenková z Diecézní charity České Budějovice.

Obrázky z bohoslužby za Charitu

V úterý 20. září 2016 se konala slavnostní bohoslužba za Charitu při příležitosti změny ředitele Diecézní charity Č. Budějovice. Děkujeme všem, kteří jste s námi poděkovali za službu Mgr. Michaely Čermákové a přivítali nového ředitele Mag. Jiřího Kohouta.

Výběrové řízení: sociální pracovník v Poradně pro cizince a migranty

Výběrové řízení - sociální pracovníky s nástupem od 17. října 2016. Přihlášky posílejte do 7. října 2016. Popis pracovní pozice a další informace v tomto článku.

Slavnostní bohoslužba za Charitu 20. 9. 2016 v Č. Budějovicích

Srdečně zveme všechny dárce, podporovatele, dobrovolníky a širokou veřejnost na slavnostní bohoslužbu za Charitu. Uskuteční se v úterý 20. září 2016 v 10 hodin v Českých Budějovicích v klášterním kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí.

Michaela Čermáková se loučí po 23 letech ve funkci ředitelky Diecézní charity Č. Budějovice

Ze zdravotních důvodů odchází Michaela Čermáková po dlouhých letech ředitelování charitám na jihu Čech. Rozhovor s ní dělala Ludmila Mlsová, redaktorka MF Dnes, a přečíst si jej můžete zde.