Poradna pro cizince a migranty poskytuje zaregistrovanou sociální službu, a to odborné sociální poradenství podle §37 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Sociální poradenství je poskytováno ambulantně, v konzultačních místnostech poradny v Kanovnické 18, 37001 České Budějovice.

Související informace:

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

logo Magistrat CB

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Český rozhlas České Budějovice o nových prostorách Diecézní charity

Většinu svých sociálních služeb na jednom místě nově nabízí Diecézní charita České Budějovice.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Projekt Bezplatné právní poradenství

I v roce 2017 Poradna Eva při Diecézní charitě České Budějovice poskytovala kromě běžného sociálně právního a dluhového poradenství také bezplatné právní poradenství. Tato forma podpory je určená zejména pro osoby a rodiny s dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci a nemají dostatek finančních prostředků na úhradu právních služeb.

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

Vánoční besídka pro děti cizinců 2017

Jako každý rok, i letos se konala vánoční besídka pro děti z okruhu klientů Poradny pro cizince a migranty. Děti si již tradičně vyzkoušely formou vánoční dílny výrobu vánočních svícínků z jablek včetně dalších dekorací, třeba andělíčků z lízátek.

Fotografie ke stažení z vánoční besídky pro děti cizinců 2017:

Odkaz na fotky:  https://uloz.to/!ll68PvVae33A/100nikon-rar