Poradna pro cizince a migranty poskytuje zaregistrovanou sociální službu, a to odborné sociální poradenství podle §37 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Sociální poradenství je poskytováno ambulantně, v konzultačních místnostech poradny v Kanovnické 16, 37001 České Budějovice.

Související informace:

Hledáme vedoucího Dobrovolnického centra

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici vedoucí Dobrovolnického centra.

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.

Hledáme ředitele/ku Oblastní charity Pelhřimov

Ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ

čas holin

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ

pátek 06.10.2017 od 19:00hod v českobudějovickém Metropolu

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Omezení provozu Poradny ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne

Ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne bude Poradna pro cizince a migranty uzavřena z důvodu účasti pracovnic na supervizi. Děkujeme Vám za pochopení.