Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

P. Stanislav Brožka novým prezidentem Diecézní charity ČB

S platností od 16. 3. 2017 dochází ke změně ve funkci prezidenta a zároveň druhého statutárního zástupce Diecézní charity České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Omezení provozu Poradny ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne

Ve čtvrtek 2. 3. 2017 dopoledne bude Poradna pro cizince a migranty uzavřena z důvodu účasti pracovnic na supervizi. Děkujeme Vám za pochopení.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2017 za Diecézní charitu Č. Budějovice

V neděli skončila Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem dárcům a koledníkům Diecézní charity České Budějovice. Výsledek je 179 530 Kč. Informaci o tom, na co budou peníze použity, naleznete v tomto článku.

Přejeme Vám požehnané Vánoce a šťastný nový rok

Diecézní charita České Budějovice přeje všem požehnané prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2017.

Pro dvě desítky dětí připravili vánoční besídku lidé z okruhu Poradny pro cizince a migranty

Přišlo na 25 dětí, které doprovázeli rodiče. Některé děti byly dle zvyklostí své země oblečeny do kostýmů a tak se zde objevila třeba Červená Karkulka nebo Santa Klaus. Více zajímavostí a obrázky z besídky naleznete v tomto článku.

Diecézní charita Č. Budějovice oslavila své 25. narozeniny

Ve čtvrtek 1. prosince 2016 to bylo na den přesně 25 let od založení Diecézní charity České Budějovice – první Charity v českobudějovické diecézi. Zveme Vás k připomenutí si dění tohoto dne a k prohlédnutí fotografií.

Pozvánka na Vánoční besídku

Srdečně zveme děti současných i bývalých klientů českobudějovické Poradny pro cizince a migranty, jejich kamarády a rodiče na Vánoční besídku. Koná se ve čtvrtek 8. prosince 2016 v 16 hodin. Více informací v tomto článku.