Praxe ve zdravotním pojištění cizinců a migrantů

„Aby si mohli vzít cizinci z Ukrajiny, kteří trvale žijí a pracují v České republice, k sobě své stárnoucí rodiče, musí zaplatit 30 tis. Kč a více za roční příspěvek české zdravotní pojišťovně ročně,“ uvádí Iveta Mikulenková z Diecézní charity České Budějovice.

Přednáška o právech a povinnostech v zaměstnání

Srdečně zveme klienty a širokou veřejnost ve čtvrtek 22. října 2015 ve 14.00 hodin do Přednáškového sálu Orel, Lannova 2, České Budějovice. Tématy přednášky budou: práva a povinnosti zaměstnance, práva a povinnosti zaměstnavatele a typy pracovních smluv. Více informací v tomto článku.

Pozvánka pro cizince a jejich příznivce na Odpolední čajepití 17. 9.

Srdečně zveme všechny naše klienty, dobrovolníky a jiné příznivce na odpolední posezení u čaje. Čtvrtek 17. září 2015 v 16.00 hodin v Poradně pro cizince a migranty, Kanovnická 16, České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Vedení České biskupské konference k situaci migrantů: Je třeba jednat!

"Znovu potvrzujeme naši připravenost podílet se na pomoci lidem, kteří jsou nuceni utíkat ze svých domovů, a zapojit se do procesu integrace uprchlických rodin do české společnosti." Touto deklarací začíná Prohlášení předsedy a místopředsedy České biskupské konference k současné situaci migrantů, vydané 10. září v reakci na výzvu papeže Františka z neděle 6. září.

Krize má řešení, toto je od sdružení Caritas Europa

Fotografie z řeckého pobřeží

Evropští představitelé pravděpodobně nejvíce podcenili pravé příčiny migrace. Po celá desetiletí riskovali migranti a žadatelé o azyl v pravidelných vlnách své životy při nebezpečných cestách do Evropské unie. Dorazili ze západní Afriky na Kanárské ostrovy, na španělské enklávy v Ceutě a Melille; od libyjských břehů k břehům Lampedusy a Malty a nyní stovky tisíc lidí zamířily přes Turecko do Řecka a Bulharska. Tak začíná prohlášení Caritas Europa k otázce současné migrační krizi v Evropě.

Ještě potřebujeme tempery, pera, fixy, obaly, školní batohy a kružítka pro děti ze sociálně slabých

Dary do sbírky přijímáme denně od 8 do 12 a od 13 do 16 hod. (v pátek jen do 14 hod.) na těchto místech: Poradna Eva, Riegrova 51, Č. Budějovice (přízemí budovy), nebo ředitelství Diecézní charity ČB, Kanovnická 16, Č. Budějovice. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

Jihovýchodní Evropa sleduje rostoucí počet uprchlíků

Srbsko registruje přes 4 000 nezletilých uprchlíků či migrantů bez doprovodu dospělých. Foto: Cahrita Srbsko

Konflikty, chudoba a pronásledování na Blízkém Východě, v Asii i Africe zavinily v roce 2015 výrazný nárůst počtu uprchlíků a ekonomických migrantů směřujících do Evropské unie přes Turecko, Řecko, Makedonii a Srbsko. Příběh jedné z prchajících dívek, Liny, se velmi podobá mnoha jiným.

Českobudějovická Charita uspořádala již podeváté tradiční tábor pro děti ze sociálně slabých rodin.

Ve čtvrtek 30. července vyrazila skupinka dobrovolníků a zaměstnanců českobudějovické diecézní charity na vlakové nádraží, kde se k nim přidalo šestnáct dětí. Čekala je totiž cesta do pravěku.

Českobudějovická Charita pořádá tradiční tábor pro děti ze sociálně slabých rodin

Foto z loňského dětského tábora (2014)

Letní tábor pro děti ze sociálně slabých rodin organizuje ve dnech 30. 7. - 5. 8. 2015 Diecézní charita Č. Budějovice. Letošní téma je "Lovci mamutů". Podobně jako v minulých letech, i tentokrát se tábora zúčastní 16 dětí ve věkovém rozmezí 6 až 12 let.

Pozvání pro cizince a veřejnost na výlet 11. 7. na vrch Kluk (Českobudějovicko)

Leták na Výlet na Kluka

V sobotu 11. 7. 2015 se můžete připojit ke skupině cizinců, kteří dlouhodobě žijí v České republice a spolu s nimi se zúčastnit Výletu na Kluka, sedmý nejvyšší vrchol okresu České Budějovice. Více informací v tomto článku.