Diecézní charita jako jeden tým a v novém sídle

České Budějovice – Diecézní charita funguje jako jeden tým a v novém sídle. Téměř před dvěma lety se pozice ředitele Diecézní charity České Budějovice ujal Jiří Kohout. V prázdninovém vydání magazínu Setkání, které vydává Biskupství českobudějovické, se můžete dočíst více o jeho dosavadním působení a změnách v rámci charity jakožto největšího poskytovatele sociálních služeb v českobudějovické diecézi, a také o nově otevřeném sídle DCHCB.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Ze života cizinců aneb přednáška Poradny pro cizince a migranty pro BIGY

Ve čtvrtek 14. 6. 2018 proběhla přednáška pro bezmála 50 studentů Biskupského gymnázia (BIGY) v Českých Budějovicích. Pracovnice Poradny pro cizince a migranty při DCHCB tak přiblížila ve Studentském kostele sv. Rodiny mladým studentům praktickou problematiku každodenního života cizinců v ČR.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Setkání s Leo Maasburgem – Misijní poslání každého z nás: Život po boku Matky Terezy

Rádi bychom pozvali všechny zaměstnance charit i zájemce z řad veřejnosti v pátek 8. června 2018 od 17 hod na setkání s P. Leo Maasburgem, blízkým spolupracovníkem Matky Terezy a emeritním národním ředitelem Missio Rakousko, které se uskuteční v čítárně Karla Skalického (v budově bývalého kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice). Rakouský kněz Leo Maasburg s jemným humorem vypráví, jak se stal „skutečným misionářem" po boku Matky Terezy.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Slavnostní bohoslužba za Charitu

Srdečně všechny zveme na Slavnostní bohoslužbu za Charitu, která se bude konat v úterý 29. května 2018 v Katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích. V rámci bohoslužby poděkujeme odcházejícímu řediteli Městské charity České Budějovice Mgr. Josefu Hesovi a přivítáme do funkce jeho nástupce Víta Fialku.

Dotazník pro veřejnost - SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Rádi bychom Vás poprosili o vyplnění dotazníku týkajícího se Vašich názorů, postřehů či zkušeností se sociálním poradenstvím. Jeho vyplněním výrazně pomůžete procesu komunitnímu plánování sociálních služeb ve městě České Budějovice. Děkujeme!