Zajímá vás život cizinců v České republice a rádi byste nám pomohli při naší činnosti?

Podpořit nás a uživatele Poradny pro cizince a migranty- Diecézní charitu České Budějovice můžete následujícími způsoby:

• PODPOŘTE NÁS FINANČNĚ! - Chcete podpořit naše aktivity či přímo uživatele našich služeb? Pak budeme rádi za Vaši finanční pomoc - ať už malá či velká částka, pomůže nám cokoliv!
  • PODPOŘTE NÁS MATERIÁLNÍM DAREM! - chcete udělat dobrý skutek a darovat určitou věc? Na možnost darovat konkrétní věc se s námi přijďte domluvit, řekneme Vám, zda ji momentálně pro naše klienty využijeme.
  • PROPAGUJTE NÁS! - Šiřte informace o naší činnosti mezi cizinci i širokou veřejností.
  • STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM! – Láká vás trávit čas s dětmi cizinců? Věnovat se jejich výuce? Pomoci nám při jednorázových multikulturních akcích?

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Arcidiecézní charita Olomouc vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

ACHO vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.

Výsledek Tříkrálové sbírky na jihu Čech mile překvapil, peníze pomohou zvláště nemocným a starým

Lidé od Pelhřimova až po Sušici byli velmi štědří, do sbírky darovali celkem 6 018 508 Kč „Děkujeme všem dárcům!" vzkazuje Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB.

Charita spustila registrační databázi nabízené pomoci pro migranty

Uprchlíci z válkou zmítaných zemí míří do Evropy, přicházejí vyčerpaní a doslova s holýma rukama. Mnohým z našich spoluobčanů není jejich osud lhostejný a rádi by ke zlepšení neradostného údělu migrantů něčím přispěli. Charita ČR připravila z popudu České biskupské konference elektronickou databázi, kde mohou lidé nabízet svoji pomoc ve formě ubytování, materiální či dobrovolné výpomoci.

Pozastavení náboru dobrovolníků na výuku cizinců

Vážení zájemci a příznivci Dobrovolnického centra,

díky sdílení našeho příspěvku, se nám přihlásilo spoustu nových zájemců na výuku Českého jazyka pro cizince. V současné době na tuto pozici již nikoho nepotřebujeme.

Děkujeme za Vaši přízeň.

Vyhlašujeme sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin

Začátek školního roku je v rodinách s dětmi vždy obdobím zvýšených finančních výdajů. „Ze zkušeností víme, že jsou rodiny, které na školní pomůcky svých dětí nemají dostatek peněz a je pro ně těžké děti do školy vybavit," říká Lucie Kolářová, vedoucí českobudějovické charitní Poradny Eva pro ženy a dívky v nouzi.