Zajímá vás život cizinců v České republice a rádi byste nám pomohli při naší činnosti?

Podpořit nás a uživatele Poradny pro cizince a migranty- Diecézní charitu České Budějovice můžete následujícími způsoby:

• PODPOŘTE NÁS FINANČNĚ! - Chcete podpořit naše aktivity či přímo uživatele našich služeb? Pak budeme rádi za Vaši finanční pomoc - ať už malá či velká částka, pomůže nám cokoliv!
  • PODPOŘTE NÁS MATERIÁLNÍM DAREM! - chcete udělat dobrý skutek a darovat určitou věc? Na možnost darovat konkrétní věc se s námi přijďte domluvit, řekneme Vám, zda ji momentálně pro naše klienty využijeme.
  • PROPAGUJTE NÁS! - Šiřte informace o naší činnosti mezi cizinci i širokou veřejností.
  • STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM! – Láká vás trávit čas s dětmi cizinců? Věnovat se jejich výuce? Pomoci nám při jednorázových multikulturních akcích?

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.

Výsledek Tříkrálové sbírky na jihu Čech mile překvapil, peníze pomohou zvláště nemocným a starým

Lidé od Pelhřimova až po Sušici byli velmi štědří, do sbírky darovali celkem 6 018 508 Kč „Děkujeme všem dárcům!" vzkazuje Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB.

Charita spustila registrační databázi nabízené pomoci pro migranty

Uprchlíci z válkou zmítaných zemí míří do Evropy, přicházejí vyčerpaní a doslova s holýma rukama. Mnohým z našich spoluobčanů není jejich osud lhostejný a rádi by ke zlepšení neradostného údělu migrantů něčím přispěli. Charita ČR připravila z popudu České biskupské konference elektronickou databázi, kde mohou lidé nabízet svoji pomoc ve formě ubytování, materiální či dobrovolné výpomoci.

Pozastavení náboru dobrovolníků na výuku cizinců

Vážení zájemci a příznivci Dobrovolnického centra,

díky sdílení našeho příspěvku, se nám přihlásilo spoustu nových zájemců na výuku Českého jazyka pro cizince. V současné době na tuto pozici již nikoho nepotřebujeme.

Děkujeme za Vaši přízeň.

Vyhlašujeme sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin

Začátek školního roku je v rodinách s dětmi vždy obdobím zvýšených finančních výdajů. „Ze zkušeností víme, že jsou rodiny, které na školní pomůcky svých dětí nemají dostatek peněz a je pro ně těžké děti do školy vybavit," říká Lucie Kolářová, vedoucí českobudějovické charitní Poradny Eva pro ženy a dívky v nouzi.

Kostelní sbírka pomáhá na Ukrajině, v Sýrii i v Iráku

Foto: Alžběta Horníková, Člověk a Víra

Více než 8 milionů Kč z kostelní sbírky českých věřících nachází své příjemce v zemích zasažených konfliktem či občanskou válkou. Jde o rodiny i jedince na východě Ukrajiny či o rodiny v severní Sýrii a v Iráku. Během kostelní sbírky, která se konala na přelomu loňského a letošního roku v celé ČR, darovali věřící na pomoc na Blízkém východě a na Ukrajině 12 341 634 Kč.

Soutěž: Navrhněte maskota Diecézní charity České Budějovice

Zapojte se do soutěže na téma Návrh charitního maskota pro naši charitu. Své návrhy (kresby) můžete posílat do 15. června 2013! Více informací o soutěži a podmínky naleznete zde.

Charita chystá pro věřící akci Postní almužna

K postní době již tradičně patří duchovně-formační akce Postní almužna. Během tohoto období mají věřící v ČR opět možnost návratu ke starobylé tradici – almužně. Takto získaný finanční obnos pak pomůže lidem v nouzi v daném místě.

Hrnce a mísy udělaly radost

Vaření, pečení a vůbec práce v kuchyni je asi pro každého z nás neodmyslitelnou součástí dne. Chvíle, kdy se u plných talířů sejde rodina anebo přátelé, patří mezi ty nejhezčí a každý si je proto hýčkáme