Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Ze života cizinců aneb přednáška Poradny pro cizince a migranty pro BIGY

Ve čtvrtek 14. 6. 2018 proběhla přednáška pro bezmála 50 studentů Biskupského gymnázia (BIGY) v Českých Budějovicích. Pracovnice Poradny pro cizince a migranty při DCHCB tak přiblížila ve Studentském kostele sv. Rodiny mladým studentům praktickou problematiku každodenního života cizinců v ČR.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Vánoční besídka pro děti cizinců 2017

Jako každý rok, i letos se konala vánoční besídka pro děti z okruhu klientů Poradny pro cizince a migranty. Děti si již tradičně vyzkoušely formou vánoční dílny výrobu vánočních svícínků z jablek včetně dalších dekorací, třeba andělíčků z lízátek.

Fotografie ke stažení z vánoční besídky pro děti cizinců 2017:

Odkaz na fotky:  https://uloz.to/!ll68PvVae33A/100nikon-rar

Pro dvě desítky dětí připravili vánoční besídku lidé z okruhu Poradny pro cizince a migranty

Přišlo na 25 dětí, které doprovázeli rodiče. Některé děti byly dle zvyklostí své země oblečeny do kostýmů a tak se zde objevila třeba Červená Karkulka nebo Santa Klaus. Více zajímavostí a obrázky z besídky naleznete v tomto článku.

Děti cizinců objevovaly české vánoční tradice

V pátek 4. 12. 2015 se v Českých Budějovicích uskutečnila Vánoční besídka pro děti cizinců. Na besídku přišlo v doprovodu rodičů kolem dvaceti dětí. Některé v maskách a kostýmech, tak jak se slaví v jejich rodné zemi.

Pozvání pro cizince a veřejnost na výlet 11. 7. na vrch Kluk (Českobudějovicko)

Leták na Výlet na Kluka

V sobotu 11. 7. 2015 se můžete připojit ke skupině cizinců, kteří dlouhodobě žijí v České republice a spolu s nimi se zúčastnit Výletu na Kluka, sedmý nejvyšší vrchol okresu České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Pozvánka na přednášku z českých reálií pro zájemce o státní občanství ČR

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahájila cyklus přednášek z oblasti českých reálií pro zájemce o udělení státního občanství České republiky. Pozornost bude věnována postupně všem tématům, která se objevují v testových úlohách pro žadatele.

Jednotlivé přednášky budou probíhat ve středu v 18.00 hod. v prostorách klubovny „U Palečka“ v Kanovnické 11 (2. Patro), České Budějovice.

Tímto Vás srdečně zveme na druhou přednášku, která proběhne 14. 5. 2013, od 18:00 hod., a bude věnována tématům: Doprava, zdravotní a záchranný systém.
Více již v pozvánce zde - Druhá přednáška.pdf

Cyklus přednášek z českých reálií pro zájemce o státní občanství ČR

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahajuje cyklus přednášek z oblasti českých reálií pro zájemce o udělení státního občanství České republiky. Pozornost bude věnována postupně všem tématům, která se objevují v testových úlohách pro žadatele.

Jednotlivé přednášky budou probíhat ve středu v 18.00 hod. v prostorách klubovny „U Palečka“ v Kanovnické 11 (2. Patro), České Budějovice.

Tímto Vás tedy srdečně zveme na první přednášku, která proběhne 7. 5. 2013, od 18:00 hod., a bude věnována tématům: Politický systém, vzdělávání a volby v ČR. Více již v pozvánce zde - pozvánka.pdf