Pro dvě desítky dětí připravili vánoční besídku lidé z okruhu Poradny pro cizince a migranty

Přišlo na 25 dětí, které doprovázeli rodiče. Některé děti byly dle zvyklostí své země oblečeny do kostýmů a tak se zde objevila třeba Červená Karkulka nebo Santa Klaus. Více zajímavostí a obrázky z besídky naleznete v tomto článku.

Děti cizinců objevovaly české vánoční tradice

V pátek 4. 12. 2015 se v Českých Budějovicích uskutečnila Vánoční besídka pro děti cizinců. Na besídku přišlo v doprovodu rodičů kolem dvaceti dětí. Některé v maskách a kostýmech, tak jak se slaví v jejich rodné zemi.

Pozvání pro cizince a veřejnost na výlet 11. 7. na vrch Kluk (Českobudějovicko)

Leták na Výlet na Kluka

V sobotu 11. 7. 2015 se můžete připojit ke skupině cizinců, kteří dlouhodobě žijí v České republice a spolu s nimi se zúčastnit Výletu na Kluka, sedmý nejvyšší vrchol okresu České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Pozvánka na přednášku z českých reálií pro zájemce o státní občanství ČR

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahájila cyklus přednášek z oblasti českých reálií pro zájemce o udělení státního občanství České republiky. Pozornost bude věnována postupně všem tématům, která se objevují v testových úlohách pro žadatele.

Jednotlivé přednášky budou probíhat ve středu v 18.00 hod. v prostorách klubovny „U Palečka“ v Kanovnické 11 (2. Patro), České Budějovice.

Tímto Vás srdečně zveme na druhou přednášku, která proběhne 14. 5. 2013, od 18:00 hod., a bude věnována tématům: Doprava, zdravotní a záchranný systém.
Více již v pozvánce zde - Druhá přednáška.pdf

Cyklus přednášek z českých reálií pro zájemce o státní občanství ČR

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahajuje cyklus přednášek z oblasti českých reálií pro zájemce o udělení státního občanství České republiky. Pozornost bude věnována postupně všem tématům, která se objevují v testových úlohách pro žadatele.

Jednotlivé přednášky budou probíhat ve středu v 18.00 hod. v prostorách klubovny „U Palečka“ v Kanovnické 11 (2. Patro), České Budějovice.

Tímto Vás tedy srdečně zveme na první přednášku, která proběhne 7. 5. 2013, od 18:00 hod., a bude věnována tématům: Politický systém, vzdělávání a volby v ČR. Více již v pozvánce zde - pozvánka.pdf

Oslava Vánoc a Nového roku

V klubovně "U Palečka" proběhla dne 19. 12. 2013 oslava Vánoc a nadcházejícího nového roku pro děti cizinců. Večera se zúčastnilo téměř třicet dětí různého věku a z různých zemí – Rusko, Ukrajina, Vietnam, Bělorusko. Děti si užily tvorbu vánočních ozdob, obrázků, zdobení vánočního stromečku i zpívání koled. Na obličej si také díky dobrovolnici mohly nechat namalovat různé obrázky.

Oslava Vánoc a Nového roku pro děti cizinců 19. 12. 2013

Srdečně zveme cizince – děti i dospělé na setkání v čase předvánočním, které se ponese v duchu tradičních oslav příchodu Nového roku ve většině zemí situovaných na východ od České republiky. Zváni jsou však všichni cizinci bez ohledu na národnost.

Večerní čajepití  II.

Poradna pro cizince a migranty uspořádala dne 2. 5. pro své klienty i dobrovolníky Večerní čajepití. Jednalo se již o druhou takto laděnou akci, jejímž cílem bylo zejména poskytnout cizincům možnost se mezi sebou vzájemně poznat, dobrovolníkům více přiblížit jejich život a strávit příjemný večer za doprovodu kytary.

Zahájení kurzu anglického jazyka 12.3.

Poradna pro cizince a migranty zahajuje dne 12. 3. kurz anglického jazyka pro cizince.

Podvečerní zájmový kroužek pro děti cizinců

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice otevírá pro děti cizinců "Podvečerní zájmový kroužek " v rámci kterého, budou moci děti hrát společenské hry, vytvářet výrobky z papíru a jiných materiálů, zazpívat si....a celkově příjemně trávit čas po školní výuce. Pozvánka zde