Kousek Ze/mě

19. 8. 2022, 10:00 - 19. 8. 2022, 17:00 areál Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice Beseda, Koncert, Ostatní, Akce pro veřejnost, Výstava

Inspirujme se příběhy, kulturou a zkušenostmi cizinců, pro které se Česká republika stala novým domovem. U příležitosti Světového dne uprchlíků Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá již druhý ročník multikulturního setkání se symbolický názvem Kousek Ze/mě. Každý člověk si přináší ze své domoviny část své kultury, zkušenosti a dovednosti, které může v rámci svého začleňování do české společnosti dále předávat a inspirovat tak své okolí. Seznamte se nejen s činností Poradny pro cizince a celé Charity, ale především s řadou životních příběhů cizinců žijících v Čechách – jsou mezi nimi třeba vědečtí pracovníci, učitelé či umělci. Co cizince v Čechách zaujalo, co je pro ně jiné, jak bojují s českým jazykem a čím mohou inspirovat nás, Čechy?

Program a více informací

Plakáty A4 (4)