Na Trhovosvinensku nahlédnete do života cizinců
25. července 2019 Aktuálně

Na Trhovosvinensku nahlédnete do života cizinců

Operní pěvkyně Nao z Japonska, lektor Fernando z Brazílie nebo sociální pracovnice Joseline z Ugandy. Všichni mají něco společného – jsou to cizinci, kteří našli zázemí a nový domov v České republice. Zavítejte od 26. července do kostela Nejsvětější Trojice u Trhových Svinů, kde ve venkovních ambitech najdete unikátní výběr fotografií Jindřicha Štreita z cyklu Jsme ze stejné planety

Výstava dokumentárního fotografa prof. Jindřicha Štreita s názvem Jsme ze stejné planety mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v Česku. V celém cyklu jsou zachyceny 3 desítky příběhů cizinců, křeří našli duhý domov v Čechách, na Moravě i ve Slezsku. Fotograf se zaměřil především na rodinné či pracovní prostředí, podle toho, kam ho oslovení lidé pozvali nebo kde je právě zastihl.

Dvacítku fotografií vystavila Poradna pro cizince a migranty při českobudějovické diecézní charitě v Českých Velenicích. Nyní ve venkovních ambitech u kostela Nejsvětější Trojice u Trhových Svinů od úterý do neděle, vždy od 10:00 do 17:00 hod, nabízí ke shlédnutí další unikátní fotografie s příběhy "českých cizinců", které na jih Čech dorazily vůbec poprvé.

JZSP_Trhové Sviny_2019

Výstavu realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci programu Integrace cizinců 2019.

MVČR