Asistenční služby cizincům

na Oddělení pobytu cizinců OAMP MVČR České Budějovice

Často se stává, že pokud jste cizinec/cizinka a máte si prodloužit pobyt, zažádat o trvalý pobyt apod., nemusíte si být zcela jisti správným vyplněním formulářů, nutností doložení veškerých dokladů a též tím, že jste porozuměli pracovníkům Ministerstva vnitra ČR, co je od vás třeba doplnit. Pro tyto případy je od 6. ledna 2014 přímo na pracovišti Oddělení pobytu cizinců České Budějovice přítomna interkulturní pracovnice z Poradny pro cizince a migranty, která má v této oblasti potřebné zkušenosti a dokáže též zajistit tlumočení.

Asistenční služba je poskytována přímo na pracovišti Oddělení pobytu cizinců OAMP MVČR České Budějovice, Pražská třída 1257/23 (1. patro)

Cílová skupina

• státní příslušníci třetích zemí pobývající a území České republiky legálně v režimu zákona o pobytu cizinců č. 326/199 Sb., ve změní pozdějších předpisů

Tato asistence je ZDARMA a zahrnuje:

• základní poradenství týkající se pobytových statusů v České republice
  • tlumočení do ruského jazyka
  • pomoc s vyplňováním formulářů

Leták OAMP (CZ)
Leták OAMP (RU)

Projekt je realizován z prostředků Ministerstva vnitra České republiky na podporu integrace cizinců.

MVČR

Konzultační hodiny:

Adresa: Pražská třída 1257/23, 370 01 České Budějovice,
Oddělení pobytu cizinců České Budějovice, Odbor azylové a migrační politiky (1. patro)

Pondělí 8:00 – 12:00 13:00 – 17:00
Úterý 8:00 – 12:00
Středa 8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

Pracovnice:

Tat'jana Šeráková

interkulturní pracovnice, pracovnice v sociálních službách