Poradna pro cizince a migranty poskytuje zaregistrovanou sociální službu, a to odborné sociální poradenství podle §37 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Sociální poradenství je poskytováno ambulantně, v konzultačních místnostech poradny v Kanovnické 18, 37001 České Budějovice.

Související informace:

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

logo Magistrat CB

Seminář "Cizinec v poradně" seznámil s dobrou praxí

České Budějovice - Ve čtvrtek 8. listopadu 2018 se v prostorách Diecézní charity České Budějovice konal seminář se vševypovídajícícm názvem: Cizinec v poradně. Ten přiblížil problematiku života cizinců v České republice především lidem, jenž se mohou ve své profesní praxi setkat s cizincem v nesnázích. Informace zájemcům předávaly zkušené pracovnice Poradny pro cizince a migranty.

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Vánoční besídka pro děti cizinců 2017

Jako každý rok, i letos se konala vánoční besídka pro děti z okruhu klientů Poradny pro cizince a migranty. Děti si již tradičně vyzkoušely formou vánoční dílny výrobu vánočních svícínků z jablek včetně dalších dekorací, třeba andělíčků z lízátek.

Fotografie ke stažení z vánoční besídky pro děti cizinců 2017:

Odkaz na fotky:  https://uloz.to/!ll68PvVae33A/100nikon-rar

Návštěva z Finska – Lapland University of Applied Sciences v Kemi

Návštěva z Finska – Lapland University of Applied Sciences v Kemi, aneb s cizinci o cizincích v ČR.

Ve středu 29. 11. 2017 navštívily lektorky z finské Lapland University of Applied Sciences v Kemi Poradnu pro cizince a migranty v Č. Budějovicích. Doprovázela je zaměstnankyně Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity Mgr. Zuzana Řimnáčová. Společně si s vedoucí poradny Mgr. Ivetou Mikulenkovou vyměňovaly informace o situaci cizinců v ČR a Finsku.

Nefunkční telefon - pevná linka

Vážení klienti,
omlouváme se, ale z důvodu stěhování nebude do 30. 1. 2018 v provozu pevná linka.
Volejte prosím pouze na mobil: 734 435 344. Děkuji.

Dear clients,
sorry, the fixed line will not be operational until 30 January 2018.
Call the mobile line: 734 435 344. Thank you.

Уважаемые клиенты,
Из-за переезда, к  сожалению пока мы не можем пользоваться офисным стационарным телефоном.
Поэтому, пожалуйста звоните на офисный мобильный телефон: 734 435 344
Спасибо.

Nová adresa Poradny pro cizince a migranty

Vážení klienti, od 24. 11. 2017 je Poradna pro cizince a migranty přestěhována do vedlejší budovy na adresu: Kanovnická 18, 1. patro.

Dear clients, Counseling center for foreigners and migrants has moved to a new address: Kanovnická 18, 1st floor. It is next house. It is from 24. 11. 2017.

Уважаемые клиенты, Консультационный центр для иностранцев и мигрантов был переселeн  с 24 ноября 2017 в соседнее здание по адресу:  Kanovnická 18, 1-й этаж.

Sehr geehrte Klienten, seit dem 24. November 2017 ist die Beratungsstelle für Ausländer und Migranten in das Nebengebäude unter der Adresse : Kanovnická 18, 1. Stock umgezogen.

Pozvánka na vánoční besídku pro klienty Poradny pro cizince

Zveme děti našich klientů s jejich rodiči a kamarády na vánoční besídku ve čtvrtek 7. 12. 2017 od 16.00 do 18.30 do Modrého domu na rohu Branišovské a Husovy ulice (Branišovská 2). Vítány jsou masky a cukroví na chutnání.

Vstup je zdarma.

Přihlaste se nejpozději do čtvrtka 30. 11. 2017.

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.