Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita pomáhá obětem bojů z Náhorního Karabachu

Až 20 tisíc obyvatel Náhorního Karabachu muselo opustit své domovy kvůli probíhajícímu ozbrojenému konfliktu, který se rozhořel mezi Arménií a Ázerbájdžánem o nadvládu nad tímto územím. Charita Česká republika proto posílá na pomoc běžencům, kteří se uchýlili do Arménie, 5 tisíc eur (přes 130 tisíc Kč) ze svého krizového fondu. Peníze budou předány naší sesterské Charitě Arménie, která v oblasti poskytuje pomoc lidem v nouzi.

Nekašlejme na druhé! Výzva nevládních organizací občanům ČR ke koronaviru

Charita Česká republika se připojuje k výzvě nevládních organizací adresované v souvislosti s druhou vlnou koronavirové epidemie všem lidem v této zemi. Jen pokud budeme vnímaví ke všem, kteří si v našem okolí nevědí rady nebo potřebují něčí pomoc, zamyslíme se nad tím, čím můžeme ostatním prospět, a hlavně jen pokud budeme sami dodržovat základní preventivní opatření, můžeme nynější krizovou situaci zvládnout.

Charita Česká republika už poslala do Bejrútu okamžitou pomoc

Nedávná exploze v bejrútském přístavu způsobila obrovské škody, ovšem vzápětí vyvolala velkou vlnu solidarity na celém světě. Do pomoci jsme se okamžitě zapojili i my – a svými finančními dary na konto naší veřejné sbírky také desítky lidí z celé České republiky. Prvních 10 tisíc eur z krizového fondu Charity odešlo právě dnes. I s tímto obnosem už částka poskytnutá členskými organizacemi Caritas Internationalis ve prospěch Bejrútu přesáhla dnešním dnem 532 tisíc eur.

Výroční zpráva Diecézní charity České Budějovice za rok 2019

Diecézní charita České Budějovice vydala Výroční zprávu za rok 2019. Děkujeme všem našim příznivcům, dárcům, partnerům, pracovníkům i dobrovolníkům. V roce 2019 jsme v našich sociálních službách pomohli celkem 1 321 lidem, v rámci humanitární a rozvojové pomoci jsme potřebným do zahraničí vyslali necelý 1 milion Kč. Připomněli jsme si také několik významných výročí a v neposlední řadě dokončili nový Strategický plán DCHCB, který podstatným způsobem proměňuje podobu Charity v naší diecézi.

Cizinci se mohou vzdělávat v češtině i českých reáliích

Poradna pro cizince a migranty nabízí kurzy českého jazyka pro rusky i anglicky mluvící cizince, kteří se potřebují zlepšit v komunikaci se svým okolím a zdokonalit v českém jazyce pro získání trvalého pobytu či občanství. Cizinci mají možnost také navštěvovat kurz českých reálií a poznávat Českou republiku, její politický systém, kulturu, historii i tradice. Kurzy jsou pro zájemce zdarma, jejich kapacita je omezena.

Peníze ze Sbírky pro Česko už pomáhají potřebným i na jihu Čech

Diecézní charita České Budějovice má již k dispozici svůj díl z veřejné Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci! určené pro přímou finanční pomoc lidem, kteří se v souvislosti s vládními opatřeními proti šíření onemocnění covid-19 ocitli v náročné životní situaci. Potřební z celého území českobudějovické diecéze se s žádostí o finanční pomoc mohou obrátit na nejbližší místní Charitu.

Výzva ministru školství k práci s rodiči-cizinci

Žijí v České republice a normálně chodí do školy. Děti, jejichž rodným jazykem není čeština, se ale mohou stát obětí současné situace, která jim přístup ke vzdělání dost komplikuje. Charita Česká republika se proto spolu s dalšími organizacemi obrací dopisem na ministra školství. A vyzývá ho, aby zajistil informování rodičů-cizinců o současné situaci a aby podpořil školy v lepší komunikaci s nimi po dobu uzavření škol.

Nabízíme on-line konverzace češtiny pro cizince

Jste cizinec a chcete se i během nouzového stavu zlepšovat v českém jazyce? Nabízíme individuální on-line konverzace češtiny pro cizince z pohodlí domova, které proběhnou po vzájemné dohodě ve společně stanoveném čase. On-line konverzaci zajišťují dobrovolníci. V případě zájmu nás kontaktujte na e-mailu cizinci@dchcb.charita.cz

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.