Zajímá vás život cizinců v České republice a rádi byste nám pomohli při naší činnosti?

Podpořit nás a uživatele Poradny pro cizince a migranty- Diecézní charitu České Budějovice můžete následujícími způsoby:

• PODPOŘTE NÁS FINANČNĚ! - Chcete podpořit naše aktivity či přímo uživatele našich služeb? Pak budeme rádi za Vaši finanční pomoc - ať už malá či velká částka, pomůže nám cokoliv!
  • PODPOŘTE NÁS MATERIÁLNÍM DAREM! - chcete udělat dobrý skutek a darovat určitou věc? Na možnost darovat konkrétní věc se s námi přijďte domluvit, řekneme Vám, zda ji momentálně pro naše klienty využijeme.
  • PROPAGUJTE NÁS! - Šiřte informace o naší činnosti mezi cizinci i širokou veřejností.
  • STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM! – Láká vás trávit čas s dětmi cizinců? Věnovat se jejich výuce? Pomoci nám při jednorázových multikulturních akcích?

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Hledáme nové dobrovolníky aneb dobrovolnictví je normální!

Dobrovolnické centrum při českobudějovické Diecézní charitě hledá do svého týmu nové dobrovolníky! Po škole nebo po práci trávíme čas různě. Jednou z aktivních možností je i dobrovolnictví. Můžete navštěvovat pacienty v nemocnici, věnovat se doučování či výuce jazyků, volnočasovým aktivitám s dětmi, vězeňské koresponcenci nebo "pouze" přiložit ruce k manuální práci. Více informací naleznete zde.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Arcidiecézní charita Olomouc vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

ACHO vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.

Výsledek Tříkrálové sbírky na jihu Čech mile překvapil, peníze pomohou zvláště nemocným a starým

Lidé od Pelhřimova až po Sušici byli velmi štědří, do sbírky darovali celkem 6 018 508 Kč „Děkujeme všem dárcům!" vzkazuje Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB.