Na Trhovosvinensku nahlédnete do života cizinců

Trhové Sviny – Operní pěvkyně Nao z Japonska, lektor Fernando z Brazílie nebo sociální pracovnice Joseline z Ugandy. Všichni mají něco společného – jsou to cizinci, kteří našli zázemí a nový domov v České republice. Zavítejte od 26. července do kostela Nejsvětější Trojice u Trhových Svinů, kde ve venkovních ambitech najdete unikátní výběr fotografií Jindřicha Štreita z cyklu Jsme ze stejné planety

Jsme ze stejné planety v Českých Velenicích

České Velenice – Letos 25letá Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice navázala před lety spolupráci s Občanskou poradnou v Českých Velenicích zřizovanou třeboňskou Oblastní charitou. Rozhodli jsme se tuto součinnost podpořit a poděkovat putovní výstavou Jsme ze stejné planety, kterou nafotil dokumentární fotograf, profesor Jindřich Štreit. Výstava, která se koná od 17. července do 15. srpna 2019 v česko-rakouském komunitním centru FENIX v Českých Velenicích, mapuje životní osudy cizinců, kteří našli v České republice nový domov.

Semináře k integraci cizinců na akademické půdě

České Budějovice – Hned čtyři semináře k problematice Integrace cizinců v ČR se od konce dubna do května usutečnily na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. V rámci přednáškového cyklu, který se uskutečnil díky podpoře Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu Integrace cizinců 2019, se budoucí sociální pracovníci dozvěděli více nejen o pobytové problematice a komunikaci s cizinci, ale také např. o vzdělávání dětí cizinců a jejich inkluzi do třídního kolektivu. Seminářů, které se nesly v přátelské atmosféře, se účastnilo více než 80 studentů.

Děti cizinců si užily předvánoční besídku

České Budějovice – Tradiční vánoční besídku pro děti klientů Poradny pro cizince a migranty při českobudějovické diecézní charitě si ve čtvrtek 6. prosince 2018 užila třicítka dětí. Společně s dobrovolníky mohly děti vyrobit vánoční ozdobu či si zasoutěžit o malou drobnost. Nakonec nezapomněl přijít ani sv. Mikuláš se svým doprovodem a dárečky.

Seminář "Cizinec v poradně" seznámil s dobrou praxí

České Budějovice - Ve čtvrtek 8. listopadu 2018 se v prostorách Diecézní charity České Budějovice konal seminář se vševypovídajícícm názvem: Cizinec v poradně. Ten přiblížil problematiku života cizinců v České republice především lidem, jenž se mohou ve své profesní praxi setkat s cizincem v nesnázích. Informace zájemcům předávaly zkušené pracovnice Poradny pro cizince a migranty.

Tradiční vánoční besídka pro děti cizinců

Srdečně zveme naše klienty–cizince s dětmi, rodinami a přáteli 6. prosince 2018 od 16:00 do 18:30 na tradiční Vánoční besídku. Čeká Vás předvánoční program a děti se mohou těšit na nadílku od Mikuláše.

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Ze života cizinců aneb přednáška Poradny pro cizince a migranty pro BIGY

Ve čtvrtek 14. 6. 2018 proběhla přednáška pro bezmála 50 studentů Biskupského gymnázia (BIGY) v Českých Budějovicích. Pracovnice Poradny pro cizince a migranty při DCHCB tak přiblížila ve Studentském kostele sv. Rodiny mladým studentům praktickou problematiku každodenního života cizinců v ČR.